Siers 2019.gadā ieguvis balvu British Great Taste
Tradicionāls siers, kas vārdu ieguvis no mazas pilsētiņas Velsā. Čedara grupas siers, bet atšķirībā no 9-12 mēnešu gatavināšanas čedaram, šo sieru, pateicoties tehnoloģijai var nogatvaināt 2-3 mēnešu laikā. Tam piemīt patīkama svaiga garša, kurā sajūtamas pļavas zāļu notis. Struktūra, atkarībā no vecuma variē no sausas, drupenas līdz maigi krēmīgai.
Ilgāk nobriestot siers kļūst mīkstāks, ar izteiktāk zili pelēku miziņu, kas reizēm iesniedzas siera mīkstumā. Tas tikai liecina par to, ka siers joprojām ir dzīvs un vērtīgs.
Svaigās, citronīgās garšas dēļ tas piemērots gan platēm, gan pamtēdienos, gan desertos. Tā kā siers labi kūst, šo īpašību bieži izmanto dažādos ēdienos.
Lieliski sader ar baltvīnu augļu vīniem, alu un sidru.
Idejai – šo sieru var fantastiski ‘sapārot’ ar zaļajām tējām – abos jūtamās zāļu notis labi saspēlējas, veidojot neierasti tīkamu garšu kombināciju.