Bišu vaska maisījums bišu vaska drāniņu pagatavošanai. No viena šāda gabaliņa iespējams pagatavot - 3 x 30x30 cm drāniņas mājas apstākļos.
Pagatavošana cepeškrāsnī - Sarīvē bišu vasku izmantojot parasto virtuves rīvi (pēc tam varēsi to notīrīt ar verdošu ūdeni). Uzklāj kokvilnas audumu (iesakām izmantot 100% kokvilnu) uz cepamā papīra un uzsildi krāsni līdz 150°C. Vienmērīgi izkaisi vasku uz drāniņas un ievieto to krāsnī uz cepamās pannas uz 3-5 minūtēm, līdz vasks ir pilnībā izkusis. Izņem no krāsns un ja niepieciešams izlīdzini vasku ar otu. Paņem drāniņu aiz stūrīšiem un nožāvē to pavēdinot gaisā, līdz vasks sacietē (aptuveni 30 sekundes). Virtuves rīvi vari notīrīt ar verdošu ūdeni un papīra dvieli vai auduma lupatiņu.
Ar gludekli - Sarīvē bišu vasku izmantojot parasto virtuves rīvi (pēc tam varēsi to notīrīt ar verdošu ūdeni). Nodrošini izvēlēto darba virsmu no saskares ar vasku. Uzklāj kokvilnas audumu (iesakām izmantot 100% kokvilnu) uz cepamā papīra. Ieslēdz gludekli. Vienmērīgi izkaisi vasku uz drāniņas un uzklāj vēl vienu cepamā papīra loksni virs vaska. Lēnām kausē vasku ar gludekli, līdz tas vienmērīgi pārklāj visu audumu. Noņem augšējo cepamā papīra kārtu un apskati, vai vasks ir vienmērīgi izlīdzināts, ja nepieciešams atkārto iepriekšējo darbību. Paņem drāniņu aiz stūrīšiem un nožāvē to pavēdinot gaisā, līdz vasks sacietē (aptuveni 30 sekundes). Virtuves rīvi vari notīrīt ar verdošu ūdeni un papīra dvieli vai auduma lupatiņu.